Kategoriarkiv: Uncategorized

Planering inför hösten på G

Vi planerar att starta upp igen under hösten. Tankarna är att vara en fortsättning på det som görs i skolan och fokusera på att ta deltagarna vidare från Scratch till Python eller andra programmeringsspråk.

Vi återkommer med information så fort vi har planeringen klar.

CoderDojo – Skurup

Nu kör vi igen

Efter ett uppehåll planerar vi köra igång igen, med ett lite annat koncept. Vi kommer inte köra några direkta teman utan det kommer att finnas saker på plats för olika åldersgrupper. Vi mentorer kommer att finnas på plats att stödja och hjälpa till. Det kommer finnas möjligheter att prova:

  • Spelprogrammering med Scratch
  • Robotprogrammering med Makeblock
  • Robotprogrammering med Lego Mindstorms Ev3
  • Kreativ programmering med Processing.
  • Musik med Sonic-Pi.

Vi återkommer inom kort med uppdaterat schema.

CoderDojo – Onsdagen den 8/2

Nu kör vi igång igen! Onsdagen den 8:e februari är det dags.

Vår undersökning visade att robotprogrammering var det som flest tyckte var roligt. Efter robotprogrammeringen var spelprogrammering och att styra saker hemma som många också tyckte var roligt. Vi skall försöka att sätta ihop ett program under våren som innehåller mycket av det ni önskat Vi börjar med en fortsättning på robotprogrammeringsspåret där vi kommer att lite lite mer öppna uppgifter med fler sensorer. Det kommer också att finnas ett spår med lite mer avancerad robotprogrammering i Python och Raspberry Pi.

Anmäl er här

Observera att det blir onsdagar framöver eftersom de är den dag som flest av oss mentorer är tillgängliga. Vi hoppas inte detta ställer till det allt för mycket.

 

Välkomna!
Mentorerna