CoderDojo imorgon 25/3

Imorgon är det dags igen för CoderDojo i Skurup. Vi fortsätter med Scratch, Processing och Arduino.

Vi hoppas att för nästa tillfälle också kunna erbjuda en introduktion till att göra egna hemsidor, men det är inte helt spikat än.

Här är lite inspiration för ett projekt som hade varit att kul att göra på CoderDojon i Skurup:

Knappar, Lysdioder och Arduino!

Idag kunde man få prova på att bygga elektronik med Arduino. Alla som provade på lyckades få lampor att lysa och blinka med hjälp egen kod!

Material CoderDojo 2

På denna Dojo kommer vi att introducera Arduino-programmering. Vi kommer att använda projektboken som följer med Arduino-startkitet. Följande bildserie är en bra introduktion till hur Arduino och uppkoppling av kretsar med startkitet.

Arduino – Introduktion

Ni kommer även på denna Dojo att kunna fortsätta med Scratch, Processing och Kojo.

 

Material CoderDojo 1

Material för kvällens övning:

För de som aldrig skrivit några program börjar man bäst med Scratch. Jag har lagt upp ett antal steg-för-steg anvisningar. I anvisningarna finns också lite frågor som kan vara bra att fundera lite kring.

För de som känner att de som vill gå vidare och lära sig ett programmeringsspråk använder vi Processing. Processing är en utvecklingsmiljö baserad på en förenklad form av programmeringsspråket Java. Material vi kommer att använda finns här:

 

Info inför onsdagens CoderDojo

Ta med frukt och dricka då det kan vara bra med en paus i ”kodandet”.

Om era barn har egna projekt de vill arbeta med är de välkomna, men de måste isåfall ta med sina egna datorer. Vi kommer ha ett begränsat antal gästkonton för det trådlösa nätverket just för detta ändamål.

Det kommer att finnas laptops med programvara installerad i datorsalen. För att kunna logga in på dessa krävs dock att man kan sitt användarnamn och lösenord från skolorna i Skurup. Ett USB-minne kan också vara bra att ta med för att kunna spara resultatet från CoderDojon 😉

Ni behöver inte heller skriva ut biljetter. Vi använder Eventbrite för anmälningen bara. Bara tala om vem ni är när ni kommer.

Välkomna!

Jonas Lindemann, Skurup CoderDojo!